Хората, които получават месечни социални помощи, ще бъдат със 7000

...
 Хората, които получават месечни социални помощи, ще бъдат със 7000
Коментари Харесай

Хората на социални помощи ще се увеличат с 7000 догодина

 

Хората, които получават месечни обществени помощи, ще бъдат със 7000 повече през идната година. Сумите ще се усилят сред 11 и 20%, защото ще бъдат обвързани с линията на беднотия. Това сочат данните на Министерството на труда и обществената политика, представени от БНР.

През 2007 година на месечни обществени помощи са разчитали 124 000 небогати българи. Сега броят им е 63 000, като размерите на помощите не са увеличавани. С въведени от министерството промени се чака през идващите три години приблизително броят на подпомаганите да се усилва с 20%, а размерите да са 30% от линията на беднотия. Това разгласи пред БНР служебният заместник-социален министър Надя Клисурска.

" И в случай че погледнем съотношението обезпечен най-малък приход - линия на беднотия, през 2007 година той е бил към 36% от линията на беднотия, в този момент той е към 20%, което демонстрира крещящата нужда от тази промяна ", добави тя.

Клисурска разясни и по какъв начин това се отразява на една от категориите подпомагани:

" Самотно живеещите над 65 години, които не получават обществена пенсия, тази година получават към 105 лева помощ. Само за три години те ще получават към 173 лева, което в действителност е едно съществено нарастване на фона на това, което сега ".

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР